One last thing…!

Ingen kan ha missat att Apple den 9 september släppte sin grandiosa bomb på wearable tech-marknaden; Apple Watch. Ja, och så de sprillans nya iPhone 6 och iPhone 6+. Två telefoner i två olika storlekar. Men nu ska jag inte tråka ut er med specar på några av dessa produkter, det har ni säkert redan läst om, utan i stället vad jag hoppas att se med dessa nya lanseringar.

Nya, roliga, effektiva sätt att nå sina hälsomål

IMG_3297Den som har uppdaterat sin iPhone med iOS 8 kan ha märkt att en ny app har dykt upp på skärmen, nämligen ”Hälsa”. Det kan inte undgått någon som följt Apples nyheter att de vill satsa mer på just hälsa och ”Hälsa”-appen kommer att kunna samla alltifrån hur du sover och hur många kalorier du bränner på en dag, till hur mycket du sitter vs står upp och hur många trappor du går i, m.m.

I iPhone 6 och klockan har Apple lagt till två nya sensorer för att bättre kunna mäta vissa hälsoparametrar; höjdsensor (eller stigning) och pulssensorer. Det betyder att telefonerna nu kan mäta hur högt du har kommit på, exempelvis, din bergsbestigning av Kebnekajse samtidigt som den tar din puls.

Vad kan man göra med de här sensorerna?

De tidigare sensorerna i telefonen i kombination med de nya öppnar upp möjligheter till innovativa appar som kan påverka vår hälsa positivt. Men det är inte Apple som kommer leverera de här apparna utan andra företag, organisationer, myndigheter och entreprenörer.

Applicering?

Huvudet börjar genast snurra med idéer, bra som dåliga:

  • Tänk om läkare och tränare skulle kunna få tillgång till din hälsodata direkt hemifrån, t.ex. din puls och din kondition. Kan det i sin tur minska vårdköerna?
  • Med höjd och GPS-sensorer skulle du kanske kunna få en karta på var dina medarbetare befinner sig om du sitter i ett höghus?
  • En tvivelaktig men kul applicering av pulssensorn… en lögndetektor-app?
  • Höghöjdsträningsapp?

Så vad väntar vi på? Vi börjar komma med nya, roliga och användbara lösningar nu tycker jag!

/Julia Sebesteny

Annonser
Bild | Det här inlägget postades i Bloggen, Digitalt, Kreativitet och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s