Almedalsgeneralen laddar inför politikerveckan

Nu är det inte långt kvar tills journalister, politiker och andra samhällsaktörer intar Visby för en fullspäckad Almedalsvecka. Vi på Gullers Grupp är självklart på plats för att hjälpa våra uppdragsgivare med seminarier och andra aktiviteter. För sjunde året i rad anordnar vi också våra egna välbesökta mingel.

Det är en riktigt rolig och intensiv vecka som vi alIa ser mycket fram emot, men kanske allra mest Gullers Grupps egen Almedalen-general Rebecka Berntsson Eskilstorp.

rebecka_berntsson_eskilstorp-496x675

Kan du berätta lite om din roll som Almedalen-general för Gullers Grupp?
I rollen som ansvarig för Almedalen ska jag hålla koll på stort och smått. Det handlar om att samordna våra egna konsulter, möta våra uppdragsgivares önskemål och även skapa bra kontakt med våra samarbetspartner som är på plats i Visby. Vårt jobb är att skapa de bästa förutsättningarna för att våra kunder ska kunna nå genom bruset och få ut sitt budskap. Det handlar om både högt och lågt, som att säkerställa deltagare under ett seminarium till att med kort varsel ordna boende åt en uppdragsgivare.

Vad håller du på med precis nu?
De flesta teknikbeställningarna gått iväg så just nu handlar det mest om att slutföra den sista produktionen som ska vara gjord innan Almedalsveckan drar igång. Rapporter, presentationer och PM ska sammanställas och tryckas innan vi drar iväg till ön.

Vad är det bästa med att vara Almedalen-general?
Det absolut roligaste är alla personer som jag lär känna. Jag har fått en väldigt god relation till både uppdragsgivare och samarbetspartners vilket gör att vi jobbar som ett team. Och det måste vi göra. Vi kan planera hur mycket som helst men det finns alltid faktorer som vi inte kan påverka och som kan leda till att något trasslar till sig. Då måste vi hitta nya lösningar tillsammans. Sedan är det såklart en fantastisk erfarenhet att få en så god inblick i Sveriges största politikerevent.

Jag vet att du har stenkoll på läget men finns det några orosmoln inför Almedalsveckan?
Allt kan hända, en paneldeltagare kan missa ett flyg, matleverantörer till våra mingel kanske inte dyker upp i tid… men vi löser det!

Vad ser du mest fram emot nu?
Det är helt klart Gullers Grupps egna mingel under tisdagen och onsdagen. Det ska bli fantastiskt att träffa såväl gamla som nya bekantskaper.

Varför tycker du att det är så viktigt för samhällsaktörer att synas i Almedalen?
Almedalsveckan är en av årets allra mest bevakade händelser och samhällsaktörer bör finnas på plats för att visa att de bryr sig om sin fråga. Ta rum i debatten, var tillgänglig för dem som vill ställa frågor och visa att ni finns. Den svenska demokratin bygger på ett transparent samhälle och det är fantastiskt att under lediga former kunna stå på trottoaren och samtala med medborgare, organisationer, myndigheter och företag. Charmen ligger i enkelheten tycker jag.

/Malin Gerentz

Annonser
Det här inlägget postades i Almedalen, Demokrati. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s