Professorn tipsar om kommunikativ punk

I Gullers Grupps styrelse sitter många kloka personer, bl a Jesper Falkheimer som är professor i strategisk kommunikation och rektor vid Campus Helsingborg.

För några år sedan skrev han ett råd i Sveriges Kommunikatörers julkalender. Det är så bra så att vi ofta använder det som avslutande citat i kommunikationsutbildningar. Det är också värt ytterligare en publicering i detta sammanhang:

 

”Mitt råd till alla goda kommunikatörer är att med jämna mellanrum slänga försiktigheten i väggen, stå upp för sina värderingar och våga tänka tvärtom.

Det är ett faktum att strategisk kommunikation getts alltmer betydelse i organisationers styrning, ledning och liv. Kommunikatörerna har blivit fler, mer välutbildade och fått allt viktigare uppgifter.

Detta är bra. Men jag skulle vilja se fler kommunikatörer som accepterar att kommunikation också är en konst, som väljer kreativitet före femårsplaner.

Jag skulle också vilja se fler kommunikatörer som agerar djävulens advokat: som vågar ställa frågorna som ingen annan ställer. Lite mer kommunikativ punk, helt enkelt.”

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100, kommunikationseffekt, Kreativitet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s