TBT Sleepcycle

Idag är det torsdag och då minns vi saker från det förgångna (läs mer om TBT).

Denna gång från 2010 och lanseringen av appen Sleep Cycle. En briljant kombination av teknik, funktion och nytta. Sleep Cycle är en väckarklocka som hjälper dig dels att analysera din sömnkvalitet och dels att vakna piggare genom att den väcker dig när du sover som mjukast.

Appen fungerar genom att den läser av vibrationer i sängen och tolkar på så sätt hur bra du sover. Eftersom detta drar mycket batterier måste du koppla in laddaren i telefonen och lägga den under kudden eller någonstans nära dig i sängen. Efter ett par nätter har appen lärt sig vad som är bra respektive dålig sömnkvalitet för just dig och kan ge dig löpande statistik på hur bra du sover.

widescreen_desktop

Eftersom appen väcker dig när du är som piggast, går det inte att sätta den på en exakt tid utan den går endast att sätta på ett intervall på 30 min. Sleep Cycle väcker dig när din sömnkurva är som högst, då du är som mest mottaglig för att vakna. Och jag lovar att just denna del är väl värt besväret. Jag vaknar betydligt piggare när jag använder appen.

För er som redan har Sleep Cycle i telefonen, börja använd den igen för jag vet att det var ett tag sedan sist. För er som inte provat den, ladda ner och testa i en vecka.

Ladda ner den till iPhone här.

/Johan Larsson

Annonser
Det här inlägget postades i #blogg100, Digitalt, Från utlandet, Kreativitet, Vård. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s