Myndighets- och kommunreklam, engagerar den?

Testade annonser

Myndighetsinformation ger upphov till en mängd känslor och reaktioner. Kanske för att de ofta tar upp ämnen som betyder mycket för mottagarna. Kommunprofilering har däremot svårt att nå fram och ge upphov till några känslor. Den lämnar de flesta mottagare likgiltiga. Läs artikel i Dagens Samhälle.

Med hjälp av ögonkameror (Eyetracking) har MRC Intl testat tio kommunikationsenheter från kommuner, myndigheter och intresseorganisationer. Bl.a. de på bilden. Vilken tror du fungerat bäst? Vilken har haft svårare att nå fram? Varför fungerar en del information och inte annan?

Vi återkommer om detta i kommande blogginlägg.

Annonser

Om Ulf Dahlqvist

Ulf Dahlqvist är med sina 25 år i kommunikationsbranschen en av Sveriges mest erfarna varumärkeskonsulter. Ulf kom tidigt i kontakt med varumärkesarbete och grundade redan 1988 ett rådgivningsföretag som på sin kundlista hade flera företag som var föregångare inom varumärkesutveckling. Idag är Ulf partner och rådgivare på Gullers Grupp och har de senaste åren varit en flitigt anlitad varumärkesrådgivare även inom myndighetssektorn och bland kommuner. Han har bl.a. arbetat som kommunikationschef för Nyköpings kommun vars arbete inom city branding blivit uppmärksammat. Ulfs erfarenheter finns sammanfattade i de böcker han skrivit i ämnet kommunikationsstrategi och reklam. Den senaste har blivit omnämnd som Årets Marknadsföringsbok av Sverige Marknadsförbund. Ulf är en van föredragshållare och utbildare, med ett antal coachning- och mentorsuppdrag.
Det här inlägget postades i Bloggen och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s